Tlakový hrnec Hascevher 13 l
Kdo je firma Hascevher?
Firma Hascevher je turecká společnost působící na trhu již od roku 1993 vyrábějící kvalitní produkty, díky čemuž si našla své příznivce již v mnoha zemích na 5 kontinentech.
Používáním nejmodernějších technologií při výrobě se produkty mohou používat pro všechny typy sporáků. Ať už jde o elektrické, plynové, keramické, skleněné nebo halogenové.
Vysoká kvalita zpracování zajišťuje, že si potraviny zachovávají svůj zdravý status, čímž se vyznačují minimální ztrátou vitamínů, minerálů a své přirozené chuti.
Obrovskou výhodou je i vaření za použití menšího množství vody a tuku, čímž se přispívá nejen k chutnosti jídel, ale také k šetření energií.
Pro dosažení maximální kvality a cenové dostupnosti je materiál vybírán velmi pečlivě od společností z celého světa. I proto je v oblibě nejen u běžných uživatelů, ale má své stálé místo i v odvětví HORECA, a tedy v gastronomii - v hotelích, restauracích a kavárnách.
Společnost nezaostává nejen v kvalitě, ale ani v v široké škále svých nabízených produktů. Zaměřuje se na nerezové, keramické a granitové materiály s nepřilnavou povrchovou úpravou, které jsou šikovně a precizně zpracované do různých klasických nebo tlakových hrnců, čajových a kávových konvic, hrnců na těstoviny, či pánví na smažení.
Společnost má několik vlastních značek, které byly registrovány v 27 zemích v souladu s Madrid PROTOKOLEM. Výrobky mají certifikát kvality CE TÜV v Německu a TSE certifikát od tureckého ústavu standardu. Všechny kroky výroby se stále aktualizují, společnost má vlastní vývojový tým, kt. vyvíjí ergonomické a praktické designy, podle aktuální módy a trendů v daném odvětí.
Ne nadarmo zní slogan společnosti "Vaření s láskou".
Upozornění: Hrnce mohou být dodávány i pod značkou Perfect Home a Arise. Nicméně, nemusíte se obávat, že byste dostali jiný produkt, než který jste si objednali.
Jde o identické produkty se stejnou kvalitou provedení a zpracování, vyrobené jen pod záštitou jiné značky.
Chcete mít rychle uvařená jídla za několik minut a nepřijít o plnost chutí?
Praktický pákový tlakový hrnec o objemu nádoby 3,5 l, 5 l, 7 l, 9 l, 12 l, 14 l a 17 litrů se řadí mezi kompaktní hrnce, které vynikají jednoduchým moderním vzhledem a léty ověřenou konstrukcí. Hrnec je vyroben z vysoce kvalitní nerezavějící oceli 18/10. Výhodou je především kvalita zpracování a dlouhodobá využitelnost. Tato nerezavějící ocel patří mezi nejlepší, ale i dobře vypadá a navíc s ní nejsou problémy při čištění a udržování.
Vícenásobné, masivní (10 mm) tepelné dno je vyrobeno z vysoce vodivého kvalitního hliníku. Přes hliník je natažená ještě jedna vrstva ušlechtilé oceli. Toto úsporné "akutermické dno" je přitom precizně paprskovitě vybroušené do kruhu, že umožňuje a zároveň garantuje optimální tepelnou vodivost a držení teploty. Vaření probíhá při nízkém výkonu a Vy takto ušetříte z energii.
Ouška na hrnci jsou nýtované, což zajistí minimální odvod tepla z hrnce a proto zůstanou vždy chladné. Vhodný pro všechny typy sporáků - plynové, elektrické, sklokeramické, halogenové a indukční. Snadné a bezpečné použití, vysoká spolehlivost.
Výrobky mají všechny potřebné testy bezpečnosti. Hrnce mají pevný víko a pracují s tlakem až do 0,75 barů. Bezpečnost nám při vaření zajišťuje provozní ventil, bezpečnostní ventil a pojistka, která brání otevření dříve, než je hrnec vytlakovaný. Náhradní díly jsou běžně k dispozici. Vhodné do myčky na nádobí. Vhodné do trouby, bez tlakové poklice.
Kuchyňská pomůcka, která dokáže usnadnit vaření a ušetřit v současnosti jednu z nejvzácnějších věcí - drahocenný čas. Tlakové hrnce jsou i proto oblíbenou součástí domácností mnoha moderních a úspěšných hospodyněk. Díky němu totiž nemusí strávit při vaření oběda půl dne, ale jen hodinku či dvě. Čas, který díky nim ušetří, mohou proto využít smysluplnější a strávit ho příjemnější při svých oblíbených aktivitách.
Tlakový, Papin nebo Kuchta?
Všechny tyto názvy, i když znějí zcela odlišně, znamenají jedno a totéž. Označují nádobu na vaření, která se dá uzavřít a tím v ní vznikne vyšší tlak, čehož důsledkem je i zvýšení teploty a rychlejší uvaření jídla. Tlakový hrnec je asi nejběžněji používaný název. Kuchta je odvozena z maďarštiny a pojmenování Papin hrnec zas vzniklo na základě jména objevitele tohoto hrnce.
Jak to celé funguje?
V uzavřené nádobě se zvyšuje tlak na vyšší, než je běžný atmosférický tlak a díky tomu se následně zvyšuje teplota, při které se jídlo připravuje. Díky tomu trvá vaření mnohem méně času, než při klasické přípravě v normálním hrnci. V tlakovém hrnci se tak teplota zvyšuje až na 120 - 140 ° C, zatímco v klasických hrncích je teplota při přípravě jídel vařením jen kolem 95 - 100 ° C.
Klíčové vlastnosti:
- špičková kvalita
- snadné použití
- snadná a jednoduchá údržba
- zachování většího množství živin
- výraznější chuť jídla
- výška: 30cm
- průměr: 23cm
- šetřete energii a čas
- oblíbená konstrukce s moderním designem
- např. při vaření brambor stačí zalít pouze 3 dcl vody a doba vaření je 5 minut
- pozor na přílišné naplnění hrnce !!!
- materiál: špičková nerezová ocel 18/10
- dostupné objemy: 3,5 l, 5 l, 7 l, 9 l, 12 l, 14 l a 17 litrů
- tloušťka stěny 0,6 mm
- extra silné vícevrstvé 10 mm dno
- vhodný pro všechny typy sporáků - plynové, elektrické, sklokeramické, halogenové a indukční
- vhodné do myčky
- ouška na hrnci nikdy nepálí
- odolné vůči teplotním šokům
Srovnání časů přípravy:
Tlakový hrnec Normální hrnec
Kuřecí maso 15 minut 30 - 40 minut
Vepřové maso 30 minut 60 - 70 minut
Hovězí maso 60 minut 2 - 3 hodiny
Luštěniny 10 minut 30 minut
Brambory 5 - 10 minut 30 minut
Rýže 5 minut 20 minut
Brokolice, Květák 3 minuty 20 minut
Čištění a péče:
Před prvním vařením s novými hrnci, ho umyjte v horké vodě se saponátem a důkladně opláchněte.
S údržbou vašeho tlakového hrnce nebudete mít nejmenší problém, pokud od začátku budete vědět, jak s ním zacházet na sporáku.
Je dobré hrnce po použití umýt horkou vodou se saponátem a hned potom dobře utřít. Ušlechtilá ocel bude mít stále žádaný vysoký lesk.
Je dobře, pokud výrobky z ušlechtilé oceli hned po použití umyjete nebo je alespoň naplníte vodou a přidáte trochu saponátu. Tak v hrncích nich nezaschne a vy nemusíte zaschlé zbytky s námahou mýt.
Při mimořádně velkém zašpinění hrnců, jejich naplňte vodou s trochou saponátu a nechte krátce povařit.
Zůstatky nečistot můžete odstranit houbou nebo umělým kartáčem.
Nepoužívejte k čištění naleštěného ploch žádné drsné přípravky (písky, apod.),
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tlakové hrnce |
---|---|
Barva: | nerezová |
Objem: | 13 L |
Kategorie zboží: | Tlakové hrnce |
Země původu: | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.